UUTTA!!

VERTAISTUKEA!! Facebook-yhteisössä toimii vertaistukiryhmä perheväkivaltaa kohdanneille naisille. Voit liittyä ryhmään ottamalla yhteyttä: miafitnessblog@gmail.com Nyt Turussa myös keskusteluryhmä, joka kokoontuu kerran kuussa. Lisätiedot sähköpostista ja blogista!

keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Lasten Turku, day 4

Pianisti ja sellisti matkasivat tänään Sibeliusmuseoon. Paikka oli kiehtova, molempien mielestä. Pianistille vierailu oli jo aika mones, mutta sellistille elämän eka. Pikkusellisti sanoi museon olevan kaikkein paras paikka, voitti Turun linnankin. Sisäänpääsy oli vaivaiset 4 euroa aikuiselta ja pikkusellistin ikäiseltä pyöreät nolla. Museo on pieni, mutta viihdyimme siellä pitkään. Pikkusellistin sain houkuteltua sieltä pois vasta lupaamalla uusintakäynnin museoon. En olisi uskonut sen näin koukuttavan pientä :)

Museossa on esillä soittimia laidasta laitaan. Pianistille on museo todellinen taivas, mutta muitakin kuin kosketinsoittimia löytyy. Selloja kyllä vähän vähemmän. Sibeliuksen musiikista on runsaasti äänitteitä, ja näitähän pikkusellisti innostui kuuntelemaan. Uudestaan ja uudestaan hän palasi samoihin biiseihin ja laittoi laput korville. Täytynee laajentaa klassisen musiikin kuuntelua kotosallakin. Jos musiikki ja musiikin historia kiinnostaa, suosittelen!

Museon jälkeen päädyimme kansainvälisille markkinoille Aurajoen rantaan ja kävimme maistelemassa herkkuja. Ruokailupaikaksi valikoitui Tintå, Aurajoen rannalla sekin.Tintån palvelu on erinomaista. Lasten annoksia ei varsinaisesti erikseen ole, mutta aikuisen annoksen voi tilata kahdella lautasella, tai siis lankulla kuten Tintåssa tarjoillaan, eikä erillisiä puolittamismaksuja ole. Annoskoot ovat sen verran suuria, että meille jäikin vielä tästä yhteisestä annoksesta jäljelle. 

Alunperin oli aikomuksena päätyä päivän päätteeksi Kulttuurikuntoilureitille, mutta Sibelius-museossa vierähti yllättäen niin pitkään, ettei aikaa enää jäänytkään. Kulttuurikuntoilut jäivät toiseen kertaan. Kulttuurikuntoilussa on kyse kulttuurin ja kuntoilun yhdistelmästä: karttaa seuraamalla voit oppia kaikkea uutta Turusta ja reittejä on useamman sorttia. 

Ja kyllä, retki päättyi jälleen Satavan kyläkaupan jätskeille :)
Sibelius-selfie museon edustalla. Innostuneet :)

Sieltä se sello löytyy.

Cembaloa saa soittaa ihan luvan kanssa.

Pianistin taivas.





Tintå.