UUTTA!!

VERTAISTUKEA!! Facebook-yhteisössä toimii vertaistukiryhmä perheväkivaltaa kohdanneille naisille. Voit liittyä ryhmään ottamalla yhteyttä: miafitnessblog@gmail.com Nyt Turussa myös keskusteluryhmä, joka kokoontuu kerran kuussa. Lisätiedot sähköpostista ja blogista!

tiistai 19. heinäkuuta 2016

Lasten Turku, day 3

Kulttuuririentojen kohteeksi valikoitui tänään Turun linna. Pikkutyttönä se oli Käsityöläismuseon ohella ihan lempipaikkojani. 

Aloitimme retken Vaakahuoneen paviljongin saaristolaislounaalla. Paviljonki sijaitsee aivan joen tuntumassa ja terassilta näkee kivasti ohi lipuvia veneitä ja rantaelämää. Eikä se ruokakaan huonoa ole. Caesar-salaattipöytä on ollut vakiolounaamme ykkösprinsessan kanssa jo useaan kertaan. 

Turun linna on ehdottomasti kaupungin parhaita kohteita. Linna itsessään on tutustumisen arvoinen ja lisäksi linnassa on vaihtuvia näyttelyjä. Tänä kesänä voi tutustua linnan restauroinnin vaiheisiin sekä ihmisen ja lemmikin suhteisiin. Lemmikkejä kun ollut linnassakin jos jonkinlaista. Marakattikin on kuulunut lemmikkikalustoon :) Restaurointinäyttely ei kovasti lapsia kiinnostanut, mutta mielenkiintoista se oli äidin mielestä. Lemmikkieläimistä kiinnostuttiin vähän enemmän. Itse linna sen sokkeloineen oli kyllä kirpun mieleen. Lähes jokaisella ikkunatasolla piti juosta ja joka onkalo koluta. Tutustumista koko rahan edestä siis :) Kierros päättyy linnan puotiin, josta voi ostaa matkamuistoja tai vaikkapa linnanneidon asuja. Meille tarttui mukaan yksi linnanneidon hattu sekä kruunu. Niin ja rakennettava linnan pienoismalli. 

Linnassa on myös toimintaa eli pelkästään läpikävelyä ei kierroksen tarvitse olla. Matkalla löytyy palikoita, joista voi rakentaa itse oman linnan. Oma huoneensa on hoviasujen kokeilulle ja samaisessa huoneessa voi istahtaa valtaistuimelle ja ottaa vaikkapa kuvan muistoksi. 

Kulttuurikierros päättyi jälleen jokirantakävelylle. Siinä ohessa tuli kokeiltua pari pop up -kioskia. Kahvila Pure Hero tarjoaa raakaruokaa ja mm. maidotonta jätskiä. Tätä paikkaa on ennenkin kokeiltu eikä se pettänyt tänäänkään. Ei ihan ollut lasten makuun kuitenkaan banaani-kinuski -jäätelö, mutta äidin mielestä oikein hyvää. Kuten myös kahvijäde. Ja salmiakkijäde. Pure Herossa saa löhötä rennosti isoilla tyynyillä perinteisten tuolien sijaan. Pikkukirppu tilasi oman annoksensa Jäägurtista, josta siis saa jogurttijäätelöä lisukkeineen. Jäägurtissa saa tehdä itse oman annoksensa alusta alkaen. Tarjolla oli niin maustamatonta kuin vadelmajogurttijäätelöä ja lisukkeina marjoja, pähkinöitä sekä erilaisia karkkeja. Hinta tulee suoraan painon mukaan. 

Tällainen päivä tänään. Tässä alkaa jo jännittää mihin sitä huomenna päätyykään..
Vaakahuoneen paviljonki ja paljon kalaa.

Leluja ihmettelemässä Turun linnassa.

Näistä palikoista voi rakentaa oman linnan.

Linnanneito ratsailla.

Linnanneito ja hänen hovineitonsa.

Ihanat kahvilatuolit Pure Herossa.