UUTTA!!

VERTAISTUKEA!! Facebook-yhteisössä toimii vertaistukiryhmä perheväkivaltaa kohdanneille naisille. Voit liittyä ryhmään ottamalla yhteyttä: miafitnessblog@gmail.com Nyt Turussa myös keskusteluryhmä, joka kokoontuu kerran kuussa. Lisätiedot sähköpostista ja blogista!

sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Lasten Turku

Turussa on paljon koettavaa ja tapahtumia lapsille. Miksi siis mennä Aurajokea edemmäs kalaan kun läheltäkin löytyy paljon :) Olemme katsastaneet lähikohteita monesti ennenkin ja tänään lähdimme kokemaan murto-osan lisää Lasten Turusta kolmos- ja nelosprinsessan kanssa. Prinsessat valitsivat kohteeksi Luostarinmäen käsityöläismuseon, joten sinne siis ja loput kohteet valikoituvat impromptu. (Tai jos ihan totta puhutaan, niin Seikkis eli Kupittaan seikkailupuisto oli eka valinta, mutta siellä olemme jo tänä kesänä pari kertaa päivämme kuluttaneet niin tämä äiti laittoi typyt valitsemaan uudestaan.)

Käsityöläismuseo on aina vinha paikka. Käymme siellä lähestulkoon joka kesä. Oli muuten yksi lempipaikoistani jo lapsena. Vanhat sokkeloiset talot ovat jännittäviä ja tänään pääsimme näkemään useiden käsityöläisten kädenjälkiä ja kuulimme oppailta mielenkiintoisia tarinoita vanhoista asukkaista. En ennen tiennytkään, että vielä 1980-luvulla on alueella asuttu. Prinsessatkin kiinnostuivat kuulemaan oppaiden historiikkeja.

Nykyaikaisen sivistykseen pariin keskustaan kun pääsimme, ajoi kohdallemme Jokke Jokijuna ja hyppäsimme vauhdilla kyytiin. Juna puksutti Turun Linnan kautta takaisin jokirantaan ja vaihdoimme Jakke Jokilauttaan, jonne pääsi samalla lipulla kuin junaankin. Jokilautalla oli räiskäleristeilyt eikä hinnalla pilatut. Räiskäle maksoi euron ja lisukkeet kukin toisen euron. Lisukkeet sai ihan itse annostella. Meidän neidit veti maltilla, mutta viereisen pöydän pikkupoika näytti hautautuvan kermavaahtoon. Kaiketi siellä alla räiskäle oli :D Niin, ja haettiin sitten santsikierroskin kun niin halpaa ja hyvää oli :) Junassa näkee paljon Aurajokirantaa ja lautalla näkee turkulainen hieman uutta näkökulmaa kun tuossa joessa ei niin usein tule käytyä. Lautta voitti lasten mielestä hauskuudessaan junan. Liekö räiskäleillä ollut osuutensa..

Tähän astiset kokemukset olivat vieneet yllättäen jo monta tuntia ja iltapäivän päätteeksi sulattelimme räiskäleitä jokirantakävelyllä. Näin kesällä on hauskaa kun jokiranta täyttyy ihmisistä ja vilinää riittää. Aurajoen rantaan on ilmestynyt kivoja pop up -tyyppisiä pikkukioskeja ja suunnittelimmekin jo valmiiksi, mihin niistä seuraava reissu suuntautuu: kuulemma kaikkiin :D Turkupäiviä jatkamme toki myös kulttuurin parissa.


Luostarinmäen käsityöläismuseo
Käsityöläismuseossa on tunnelmaa.

Jokke Jokijunasta näkee paljon laivoja.

Jakke Jokilautta

Aurajoen rannalla.

Jäägurtissakin saa rakentaa itse oman annoksensa.

 
Arkistokuva viikon takaa Seikkiksestä.