UUTTA!!

VERTAISTUKEA!! Facebook-yhteisössä toimii vertaistukiryhmä perheväkivaltaa kohdanneille naisille. Voit liittyä ryhmään ottamalla yhteyttä: miafitnessblog@gmail.com Nyt Turussa myös keskusteluryhmä, joka kokoontuu kerran kuussa. Lisätiedot sähköpostista ja blogista!

maanantai 18. heinäkuuta 2016

Lasten Turku, day 2

Kun nyt kipinän saimme, jatkoimme kulttuuririennoilla. Lapsen pyynnöstä :) Tänään tutustuimme Turun tuomiokirkkoon ja kirkon museoon. Museon hinta aikuisilta 2e, lapset 1e ja alle kouluikäiset ilmaiseksi. Kallista ei siis ollut tämäkään lysti.

Ennen museovierailua kävimme Turun kauppatorilla täyttämässä piknik-korin mansikoilla, kirsikoilla, vadelmilla ja tomaateilla. Kojuja ja valikoimaa on torilla enemmän kuin tarpeeksi. Piknik-huovan levitimme Barkerin puistoon förin lähelle. Puistosta löytyy leikkikenttä ja puiston edustalta jätskikioski ja äidille kahvia eli oikein sopiva sijainti eväsretkelle. Eväsretken lomassa onnistuu myös föriristeily. Föri on lautta joka kulkee eestaas joen itä- ja länsirannan väliä. Föri kulkee tauotta koko päivän, ja ilmaiseksi, joten siihen on helppo hypätä miniristeilylle.

Tuomiokirkkomuseo oli siis pääkohteena. Museo sijaitsee kirkon yläkerroksessa ja vähän korkeapaikankammoista äitiä hirvitti... Lapsia korkeat näkymät vaan kiehtoivat. Hyvin se äidiltäkin sujui ja tutustuimme kirkon rakennushistoriaan. Ihan alusta asti kun kirkko ei ole yhtä massiivinen ollut vaan kirkkoa on rakennettu lisää vuosisatojen varrella. Yläkerran museota enemmän nelosprinsessaa kiinnosti alakerran hautakappelit. Ne olivat jänniä. Kierroksen lopuksi sytytimme vielä kynttilät isovanhempien muistolle.

Tällä kertaa päätimme Turku-päivämme Aurajoesta vähän alaspäin Satavan kyläkaupalle. Vanhoissa kyläkaupoissa on tunnelmaa, etenkin meidän omassa :)
Helliä hetkiä Barkerin puistossa.

Föri, kuvattu jo vappuna.
Matkalla Turun tuomiokirkolle.
Turun tuomiokirkkomuseo
Tuomiokirkon hautakappeli.
Ihan paras kyläkauppa :)