UUTTA!!

VERTAISTUKEA!! Facebook-yhteisössä toimii vertaistukiryhmä perheväkivaltaa kohdanneille naisille. Voit liittyä ryhmään ottamalla yhteyttä: miafitnessblog@gmail.com Nyt Turussa myös keskusteluryhmä, joka kokoontuu kerran kuussa. Lisätiedot sähköpostista ja blogista!

keskiviikko 5. helmikuuta 2014

#satasyytäollaonnellinen #20 Ilta Calonialla

On aina yhtä hauska käydä fiilistelemässä tässä luentosalissa! Vieläkin on muistissa miten itse parinkymmen vuotta sitten pohtisin mitä ihmettä joillain preventioteorioilla tarkoitetaan (ja saatikka mihin niitä tarvitaan) ja nyt itse koitan iskostaa niitä opiskelijoiden päähän. Kaiken lisäksi alan jo ymmärtää mihin niitä tarvitaankin, mikä lienee ihan positiivinen havainto opettajalta ennen opetusta :)

Kun vainoaminen viimein meilläkin saatiin kriminalisoiduksi on tätä preventiovaikutusta tullut itse mietittyä useastikin. Mikä vaikutus on vainoamisen kriminalisoinnilla? Onko sillä jotain vaikutusta, että asia on nyt kirjattu rikoslakiin? Uhrina epäilemättä omaan viranomaisia kyynisemmän kannan sen ehkäisevään vaikutukseen vaikka toki toiveikas haluan olla. Hieno edistysaskel itsessään on asian myöntäminen moitittavaksi käyttäytymiseksi yhteiskunnan taholta. Toivottavasti jatkossa säännös myös ennaltaehkäisee vainoamista.