UUTTA!!

VERTAISTUKEA!! Facebook-yhteisössä toimii vertaistukiryhmä perheväkivaltaa kohdanneille naisille. Voit liittyä ryhmään ottamalla yhteyttä: miafitnessblog@gmail.com Nyt Turussa myös keskusteluryhmä, joka kokoontuu kerran kuussa. Lisätiedot sähköpostista ja blogista!

torstai 26. joulukuuta 2013

Hyvää myöhäistä joulua!

Joulu on lopuillaan ja minä en päässyt edes joulutervehdyksiin asti. Vain muutama harva ja valittu on joulun toivotuksensa saanut ja nekin sattumanvaraisesti. Johonkin se aika vain meni, tai oikeestaan valikoitui. Teimme ihan tietoisen päätöksen nauttia elämästä ja unohtaa kaiken kiireen ja stressin. Ei joulukortteja, ei kaappien siivousta, ei mattojen tamppausta. Ei edes siitä huolimatta että pieniä auttavia käsiparejahan minulla on monta, jokunen tassukin. Meillä myös pölypunkit ja villakoirat saivat viettää rauhallisen joulun nurkissa vaikka sen verran joutuivat taipumaan, että sohvien alle ne työnsin. Mihinkäs minä perinteistäni luopuisin.

Vähän sentään rutiineja vaihdoin. Johtuen kierrätys-antimateria-hippie-wanna-be –asenteestani lisättynä sangen tarkalla säästäväisyydellä (=pihiydelläni), lapset eivät juurikaan lahjoja ole äidiltään saaneet vaan olemme ostelleet malariaverkkoja, rokotuksia ja muita aineettomia lahjoja. Omat prinsessat kun eivät mitään ole tarvinneet, en ole nähnyt mitään järkeä ostella vain ostamisen vuoksi. Kovasti myös koitan opettaa lapsia välittämään muistakin kuin esineistä. 

Tällä kertaa teemana oli ”omille myös” kaivojen ja vuohien oheen ja toivomuslistoja vastaanotettiin. Tavoistani poiketen löysin itseni joulun alla lelukaupoista pyörimässä ja tuloksiakin syntyi. Pikkuprinsessa sai suurimman potin. Lienee turha miettiä liikoja 4-vuotiaan osalta eettisiä lahjoja kun käsite ei kuulu edes sanavarastoon. Reippaasti neiti kertoikin mitä joulupukilta toivoo. Jotkut toiveista kuten ropo (=poro) valoilla ja piirustustaulu olivat helppoja toteuttaa. Koirien trampoliini puolestaan aiheutti joulupukille harmaita hiuksia.

Yhdeltä en tavaralistaa saanut. Rokotuksia Kiinan lastenkoteihin kuului toivomus, ei muuta, ei vaikka kuinka kyselin. Ylpeä äiti :) Ja ihan yhtä ylpeä olen niistä kolmesta muusta jotka rohkeasti lelujaan toivoivat. Itselleenkin saa toivoa joskus jotain. Muiden huomioiminen kun ei ole parista joululahjasta kiinni vaan paljon laajemmasta asenteesta. Muista välittäminen on tärkeää ihan jokaisena päivänä, ei vain joulun hetkinä.

Tänä iltana Yle TV2 näyttää koosteen Lasten Oikeuksien Tuki ry:n konsertista Unelmille Siivet. Konsertin aikana kerätään varoja Suomessa asuvien lasten hyvinvoinnin ja oikeuksien tukemiseksi. Osallistu mukaan soittamalla keräysnumeroon. Ei siksi, että on joulu vaan siksi, että konsertin tuotoilla tuetaan suomalaisia lapsiperheitä.

Lisätietoja varojen käytöstä ja rahankeräyslupa: www.lastenoikeuksientuki.fi

Rinsessa ja ropo toivottavat hyvää joulua :)