UUTTA!!

VERTAISTUKEA!! Facebook-yhteisössä toimii vertaistukiryhmä perheväkivaltaa kohdanneille naisille. Voit liittyä ryhmään ottamalla yhteyttä: miafitnessblog@gmail.com Nyt Turussa myös keskusteluryhmä, joka kokoontuu kerran kuussa. Lisätiedot sähköpostista ja blogista!

torstai 3. maaliskuuta 2016

Missä lapseni on?

Enpä kuvitellut joskus miettiväni tätä kysymystä, eihän tällaista satu kuin muille. Väärässä olin. Pikkukirppu, oikeuden päätöksen mukaan, viettää talvisin viikon isällään. Siis ihan tavallisen viikon, jolloin eletään normaalia elämää, käydään esikoulussa, harrastetaan. Tai näinhän sen pitäisi tapahtua ja kaiketi toimii useimmilla. Ei kuitenkaan toimi kaikilla, kuten ei esimerkiksi meillä. Normaalin sijaan on lapsi kadonnut. Häntä ei ole näkynyt esikoulussa eikä yhteydenottoihin vastata. Ei vaikka yhteyttä yritetään ottaa päiväkodista käsin ja jopa viranomaisvoimin. Itse sain tietää tilanteesta kun esikoulusta huolestuneena soitettiin lapsen puuttumisesta. Ihmeteltiin missä lapsi on. Enhän minä sitä tiennyt tietenkään ja nyt ei muuta mielessä olekaan kuin missä, missä, missä??

Jokainen vanhempi osaa varmasti kuvitella huolen määrän, jotkut jopa tietävät kokemuksesta miltä tämä tuntuu. Aivan kaamealta tietenkin, vaikka mitkään sanat eivät tätä tunnetta riitä oikeasti kuvaamaan. Huoli on valtava.

Jostain syystä juuri pari päivää sitten pohdin ääneen miten on hetken jo ollut seesteistä. Edellisistä oikeudenkäynneistäkin kun on jo vuosi aikaa. No, eipä tämäkään ihan normaalia pohdintaa ole useimmissa perheissä ole.

Vuosi sitten hovioikeus pysytti käräjäoikeuden päätöksen pahoinpitelyistäni (vaivaiset 9 kappaletta). Niin ja kotirauhan rikkomisesta, sen rankempaa tuomiota kun toisen kotiin tunkeutumisesta ei tipahda. (http://miafitness.blogspot.fi/2013/12/todistetusti-vaarallinen.html) Vuosi sitten pääsin myös todistajaksi oikeudenkäyntiin, jossa tuomio tuli ystäväni pahoinpitelyn yrityksestä ja jokusesta liikennerikkomuksesta elokuvatyylisen takaa-ajotilanteen tuloksena. (Tästäkin kirjoitin aiemmin: http://miafitness.blogspot.fi/2013/10/amerikkalaista-aksonleffaa_4725.html)

Näissä hoivissa siis lapseni on enkä voi tehdä juuri muuta kuin toivoa, että kaikki on hyvin. Kiusaaminen ei tunnu loppuvan koskaan.